Een Wolkewietje dag

Hieronder kunt u het globale dagritme van Wolkewietje bekijken.

08:00-09:00 uur.
De kinderen worden gebracht, de ouders blijven even meespelen en gaan na het uitwisselen van eventuele informatie weer weg.

09:30-10:00 uur.
We gaan gezamenlijk aan tafel en eten een stukje fruit. Voor en na het eten zingen we liedjes.

10:00-11:30 uur.
Er wordt gezamenlijk geknutseld, gekleurd, geverfd en/of er worden andere activiteiten gedaan. Hierna gaan de kinderen vrij spelen onder toezicht/begeleiding van de leidsters en als het mooi weer is gaan we lekker naar buiten om te spelen!

11:30 uur-11:45 uur.
Plassen, verschonen, samen opruimen, handen wassen en aan tafel. De kinderen worden als het noodzakelijk is natuurlijk ook op andere tijdstippen verschoond.

11:45-12:30 uur.
Alle kinderen hebben inmiddels wel trek gekregen in een boterhammetje. Hier drinken we melk of limonade bij. (er is ook sojamelk)

12:30-13:00 uur.
De kinderen worden opgehaald. Dit betekent dat de kinderen die op maandag, dinsdag en donderdag komen, een eigen trommeltje met brood hebben meegenomen.

Is vader, moeder, opa of oma jarig!?  Meldt dit even bij de leidsters, uw kind kan dan iets leuks maken voor deze bijzondere dag.

Brengen en halen.

U kunt u kind brengen tussen 08:00 uur en 09:00 uur.

De kinderen die op maandag, dinsdag en donderdag komen worden verzocht een trommeltje met brood mee te nemen. Fruit, drinken en iets lekkers wordt verzorgd door Wolkewietje.

De ouders worden verzocht uiterlijk om 9:00 uur afscheid van hun kind te nemen.

De eerste dag

 1e ochtend : 09:30 tot 10:45 uur

Op de eerste ochtend maken we kennis en wisselen wederzijds informatie uit. Na het drinken en fruit eten, gaat u samen weer naar huis.

2e ochtend : 09:30 tot 10:45 uur.

Op de tweede ochtend kunt u uw kind komen brengen, u kunt dan samen met uw kind een spelletje doen of  een boekje kijken etc….. De overgang van de thuissituatie naar Wolkewietje is dan niet zo groot. Hierna geeft u de leidster een seintje dat u wilt vertrekken en neemt u afscheid van uw kind. Wij kunnen uw kind dan even steunen of u samen nog even uitzwaaien. (wilt u deze ochtend s.v.p goed telefonisch bereikbaar blijven)

3e  ochtend : 08:45 uur.

Op de derde ochtend brengt u uw kind, neemt afscheid en vertrekt. Uw kind blijft de hele ochtend spelen en voor één keer vragen wij u iets eerder te komen bij het ophalen van uw kind. Wij kunnen dan even met u doornemen hoe de ochtend is verlopen.  Blijft u s.v.p. deze ochtend wel goed telefonisch bereikbaar.

4e ochtend :

 Als het wennen goed gaat, dan houden wij vanaf deze ochtend de normale tijden aan.  Indien u zich zorgen maakt, kunt u ons altijd bellen 06-48147299.  Wij wensen uw kind, maar ook u een hele fijne tijd bij Wolkewietje.

Geef een reactie